Hjælp fra Medborgernes Menneskerettighedskomission

Hvis du er blivet udsat for overgreb indenfor psykiatrien, så er du velkommen til at kontakte Medborgernes Menneskerettighedskomission (MMK) for støtte. På MMKs website finder du masser af information og dokumentar-videoer om psykiatri og psykofarmaka.

MMK
Faksingevej 9A
2700 Brønshøj
Telefon: 3962 9039 (telefonsvarer, der aflyttes)
E-Mail: info@mmk.info

Her er en beretning om hvordan MMK reddede en mand fra fangenskab i en psykiatrisk institution i USA:

En mand læste en avisannonce, hvor der stod: “Hvis du er deprimeret, så ring til dette nummer”. Manden ringede op, og kom efterfølgende i behandling med psykofarmaka. Få uger senere kom han tilbage, og sagde at det ikke hjalp. Derpå blev han straks spærret inde på et psykiatrisk hospital.

Efter nogle uger fik han at vide, at han ville blive flyttet til “Statsinstitutionen”, og han fik lov at foretage et enkelt telefonopkald for at informere hans familie. Han ringede til sin bedste ven og sagde: “Du må få mig ud herfra. De sender mig til Statsinstitutionen, og jeg tror aldrig jeg kommer tilbage derfra igen.” Hans ven vidste ikke hvad han skulle gøre og brugte hele dagen på at ringe til alle, som han kunne komme i tanke om, der muligvis kunne hjælpe: politi, advokater, socialrådgivere m.fl. De sagde alle, at der var ikke noget, som de kunne gøre.

Tilsidst løb vennen tør for ideer og tænkte: “Hvem er imod psykiatri?” Han ringede til en person, der havde forbindelser til MMK og fik at vide: “Vær ikke bekymret, vi har din ven hjemme om 2 timer.” Manden var overrasket og sagde: “Du forstår det ikke, jeg har talt med måske 40 mennesker idag, det er ikke så simpelt!” Men personen med forbindelser til MMK sagde: “Vær ikke bekymret, vi har din ven hjemme om 2 timer. Jeg går til sagen med det samme. I mellemtiden skal du ringe til din ven, og sige til ham, at han skal fortælle psykiaterne, at MMK er blevet alarmeret, og at de er på vej, for at hente ham.”

Han ringede til sin ven i den psykiatriske institution, og bad ham fortælle psykiaterne, at MMK var blevet alarmeret, og på vej for at hente ham. Det fortalte han psykiaterne, der straks fik meget travlt og holdt et hastemøde, hvorefter de sendte ham hjem i en taxa betalt af institutionen.