Elektrochokterapi

 

Hvert døgn indkasserer psykiaterne verden over 82 millioner kroner på at udføre ECT.

Hvad er Elektrochokterapi (ECT)

Elektrochok-“terapi” (ECT) udføres ved at sende kraftig elektrisk strøm gennem hovedet på offeret. Elektrochok medfører hukommelsestab og stærkt forringet indlæringsevne. Ved intensiv behandling kan bivirkningerne blive særdeles alvorlige.

ECT blev opfundet i 1938 af italieneren Ugo Cerletti. Han fik inspiration fra et besøg på et svineslagteri, hvor svinene blev bedøvet med elektricitet inden slagtningen. Cerletti udtalte sig senere offentligt om sin egen reaktion på det første ECT: “Da jeg så patientens reaktion, tænkte jeg ved mig selv: Dette burde forbydes! Lige siden har jeg glædet mig til det tidspunkt, hvor en anden behandling ville erstatte elektrochok.”

“Terapien” kan medføre så voldsomme krampetrækninger at offeret brækker knogler og tænder. Derfor udføres behandlingen i dag under narkose og efter indgivelse af muskelafslappende midler, hvilket nogle psykiatere hævder er mere skånsomt. Men målet med ECT er at fremkalde et personlighedsændrende krampeanfald. Narkosen og de muskelafslappende midler gør det nødvendigt at anvende stærkere strøm til behandlingen for at sætte krampen igang, hvilket medfører større hukommelsestab og mere hjerneskade.

Informationerne på disse sider kommer hovedsageligt fra bogen “60 års Dokumentation for Elektrochokskader”, der er udgivet af Landsforeningen af nuværende og tidligere psykiatribrugere.

Læs hvad psykiaterne selv har at sige om ECT-behandling her.

 

Electrochok-joke

 Tegning af Horst Dubiel

 Posted by at 5:03 pm